x

Špeciálna degustácia vo Ville Nečas: Hostili sme "Peklo v papuli"!

Vo Ville Nečas sa 7.mája 2024 konala výnimočná gastronomická udalosť, na ktorú budeme ešte dlho spomínať. Uskutočnila sa špeciálna degustácia, ktorej sa zúčastnili aj známi kuchári Róbert Kirth a Anton Meszároš z obľúbeného podcastu Peklo v papuli.

Večer bol oslavou skvelého jedla a výnimočných chutí. Časť degustačného menu pripravili naši šikovní kuchári z Villy Nečas, zatiaľ čo druhú časť mali na starosti hostia z podcastu. Výsledkom bolo nezabudnuteľné 13-chodové menu, ktoré prinieslo kombináciu kreativity, tradičných surovín a moderných techník.

Na tanieroch sa objavili skutočné delikatesy, ako napríklad:

  • Holúbä s topinamburom a čerešňami
  • Marshmallow, čierny čaj, rum
  • Prémiový wagyu steak, zemiak, smrž, smrek
  • Medový plast
  • Bryndzová zmrzlina
  • Žihľavová polievka
  • Jeseter, mangold, rakytník, kefír
  • a mnoho ďalších špecialít, ktoré doslova rozmaznali chuťové poháriky všetkých hostí.

K jedlám bolo pripravené starostlivo vybrané vínne párovanie pod taktovkou skúseného vinára Mira Balu, ktorý k jednotlivým chodom zvolil vína tak, aby podčiarkli a dokonale doplnili ich chuťové profily. Hostia tak mohli ochutnať Sekt Noria Brut od Chateau Rubáň, Frankovka modrá Terroir od Világi alebo napr. Dunaj Heritage od Berty.

Degustácie sa zúčastnilo 60 hostí, ktorí mali možnosť okrem samotnej ochutnávky zažiť aj odborný výklad o každom chode a víne. Atmosféra bola výnimočná, večer plný smiechu, nových poznatkov a, samozrejme, skvelej gastronómie.

Veľký úspech tejto udalosti nás nesmierne teší a veríme, že čoskoro opäť pripravíme podobné večery, ktoré budú pre všetkých nezabudnuteľným zážitkom.